Bobul se învață la malul mării. Drum bun spre Soci!

de Sorin MIHALACHE Marţi, 21 Ianuarie 2014 606
Echipajul masculin de bob 4 al României - avându-i la bord pe constănțeanul Andreas Neagu, Bogdan Otavă, Paul Muntean și Dănuț Moldovan (frânar) - și echipajul feminin de bob 2 al României, în componența Maria Constantin și Andreea Grecu, s-au calificat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia), competiție care se va desfășura în perioada 7-23 februarie. 
De menționat faptul că, la această performanță, a contribuit decisiv profesorul Paul Neagu, coordonatorul Complexului Sport Forum Constanța, care, cu sprijinul Federației Române de Bob și Sanie, a supervizat pregătirea trico-lorilor. 
"A fost o califi-care dificilă. În condițiile în care participările la eta-pele de Cupă Mon-dială de peste Atlantic, unde se puteau obține puncte prețioase, erau extrem de costisitoare, a trebuit să mergem la mai multe concursuri în Europa, unde se acordau puncte mai puține. Astfel, a trebuit să acumulăm punct cu punct, însă important este faptul că am reușit să calificăm cele două echipaje la JO de la Soci. În total, au fost șapte concursuri, ultimul dintre ele având loc, duminică, în Austria, la Innsbruck", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu. 
Toți cei șase sportivi români menționați și calificați la JO de la Soci sunt legitimați la CSO Sinaia. 

Amintiri de la JO de iarnă 1976 
Concursul de la Innsbruck, cel decisiv pentru tricolori, a avut un plus de încărcătură emoțională pentru profesorul Neagu. În urmă cu 38 de ani, la Jocurile Olimpice de iarnă din această superbă stațiune austriacă, bobul de 4 al României, cu Paul Neagu la bord, cu pilotul Dragoș Panaitescu și alți doi sportivi, s-a clasat pe locul 8, o mare performanță pentru sportul de iarnă românesc. 

Andreas Neagu, campion național 
Tot Innsbruck-ul a găzduit, recent, și întrecerile Campionatului Național de bob, sanie și skeleton al României, reuniune în cadrul căreia Andreas Neagu și Dănuț Moldovan au devenit campioni naționali în proba masculină de bob 2. 
De asemenea, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat și componenții bobului de bob 4 al României: Andreas Neagu, Marian Iorga, Paul Muntean și Dănuț Moldovan. Victoria lor a fost una categorică, echipajul clasat pe locul secund terminând proba cu un timp mai slab cu două secunde! 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei