Cantonament în Slovenia! Handbaliştii de la CSM Constanţa încep seria amicalelor de lux

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 03 August 2022 290
Reconstruită din temelii şi cu un nou nume, CSM Constanţa, care a preluat echipa de seniori şi academia de copii şi juniori HC Dobrogea Sud, formaţia antrenată de George Buricea se pregăteşte pentru startul ediţiei 2022-2023 a Ligii Naţionale de handbal masculin, dar şi pentru a face o figură cât mai frumoasă în cupele europene.
Înainte de plecarea în cantonamentul din Slovenia, handbaliştii de la CSM Constanţa au făcut o scurtă escală la un local din Portul Tomis, unde şi-au reîncărcat „bateriile” între cele două antrenamente zilnice.
Ritmul cu două şedinţe de pregătire pe zi continuă pentru „delfini” şi în stagiul din Slovenia, care va dura până pe 12 august. Şi asta pentru că jucătorii antrenaţi de George Buricea trebuie să fie în cea mai bună formă în noul sezon, care va începe în mai puţin de patru săptămâni.
Până la ora de start a primului meci din noua ediţie a Ligii Naţionale, constănţenii vor disputa o serie de meciuri amicale, în compania unor echipe puternice. Gorenje Velenje, Krka, Celje şi Nexe sunt adversari de top, care activează în campionatele Sloveniei şi Croaţiei, iar cu această ocazie vor debuta şi jucătorii recent transferaţi - Vlad Rusu, Andrei Drăgan, Valentino Ravnic şi Micke Brasseleur.
Însă meciurile-test nu se vor opri aici. La întoarcerea din Slovenia, CSM Constanţa va mai disputa două partide de verificare, pe 19 august, cu Pick Szeged (Ungaria) şi pe 20 august, cu Steaua Roşie Belgrad (Serbia), la Sânnicolau Mare.
Startul sezonului se va da la sfârşitul lunii, mai exact pe 27 august, când echipa constănţeană va juca, la Sala Sporturilor, cu CSM Focşani, în prima etapă a Ligii Naţionale. Va urma un tur „de foc” pentru oamenii lui Buricea, care vor juca în deplasare cu CSA Steaua Bucureşti, CS Minaur Baia Mare, Potaissa Turda şi CS Dinamo Bucureşti.
Liga Naţională se va desfăşura, ca şi în sezonul trecut, după sistemul clasic, tur-retur.
CSM Constanţa îşi doreşte să aibă un parcurs cât mai îndelungat şi în cupele europene. Sorţii i-au rezervat un adversar redutabil în primul tur al EHF European League: Chambery Savoie, din Franţa, iar meciul decisiv se va juca la Sala Sporturilor. Deşi, iniţial, returul trebuia să aibă loc în „Hexagon”, la cererea francezilor, cele două meciuri s-au inversat. Astfel, turul din 27 august va fi în Franţa, iar returul din 3 septembrie, la Constanţa.
XXX
Echipa masculină de handbal a Clubului Sportiv Universitar al Universităţii „Ştefan cel Mare" Suceava este campioană la Jocurile Europene Universitare 2022, ce s-au desfăşurat la Lodz (Polonia).
După victoriile de la nivelul grupei şi, ulterior, în sferturi şi semifinală, studenţii suceveni au reîntâlnit în finală echipa Universităţii Granada (Spania), în faţa căreia s-au impus cu scorul de 36-31.
Echipa suceveană a câştigat toate cele şase partide disputate în cadrul competiţiei, împotriva unor adversari din Israel, Cehia, Spania, Germania şi Portugalia.
Foto: Facebook / CSM Constanţa
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei