"Marinarii" înfruntă Steaua în finala mică a SuperLigii la rugby Constanța nu se consideră dinainte învinsă!

de Sorin MIHALACHE Vineri, 04 Octombrie 2013 230
Steaua București și RCJ Constanța se vor întâlni, sâmbătă, 5 octombrie, în disputa care va decide ocupanta poziției a treia din SuperLiga la rugby, ediția 2013.
Ca și în sezonul anterior, Steaua și Constanța trebuie să se mulțu-mească doar cu finala mică (palidă consolare!), miza fiind câștigarea medaliilor de bronz.
Deși nu au reușit nicio victorie în fața echipelor intrate în "careul de ași" al play-off-ului nici în sezonul regulat, nici în partea secundă a campionatului, "marinarii" nu se consideră victime sigure.
Căpitanul RCJ-ului, Cosmin Rațiu, a declarat că, "în ciuda faptului că suntem o echipă încă în formare, sperăm la un loc trei", ceea ce arată dorința alb-albaștrilor de a șterge amintirea unui sezon mai puțin reușit.
Statistica este însă de partea Stelei. Astfel, în sezonul regulat, bucureștenii au câștigat cu 34-15 pe propriul teren și cu 34-16 pe litoral. În play-off, prima partidă a fost tot la Constanța, iar Steaua s-a impus cu 18-9, pentru ca revanșa din Ghencea să consemneze un categoric 44-12.
Dacă Steaua se bazează pe cel mai eficace marcator de eseuri din acest sezon, Ionuț Dumitru (16 reușite), dar și pe cel mai eficient marcator de puncte, Vlaicu (196), la capitolul individualități, Constanța îi propune pe Apostol (cinci eseuri marcate) și pe Jantjies, namibianul aflat pe poziția a patra în topul marcatorilor din acest sezon, cu 120 de puncte.
Dacă Steaua a părut anul acesta mai pragmatică, dar cu rezerve sub valoarea titularilor, "militarii" putându-se baza doar pe un prim XV competitiv, Constanța a păcătuit la capitolul omogenitate, jocul în ansamblu având de suferit.
Finala mică Steaua - RCJ Constanța se va disputa pe stadionul "Arcul de Triumf" din București, de la ora 16.00, în direct pe TVR 3 și pe www.rugbytv.ro.
În meciul pentru titlul național, față în față se vor afla CSM Știința Baia Mare și RCM Timișoara. Finala mare se joacă tot sâmbătă, pe același stadion, de la ora 18.30, în direct la TVR 2 și www.rugbytv.ro. 
Taguri

Comentează știrea

Mr Jones
4 octombrie 2013
Ultimul cartus

Maine va fi ziua ultimului cartus... unul cu care boureanul si palamida vor sa impuste cerbul. Speri mata, da' speri degeaba ar spune hatru cunoscatorii sustinatori fideli ai acestei echipe frumoase incaputa pe mana unor lichele, nepricepute dar ingamfate. Specimenele "formeaza" si reformeaza an de an clubul rezulatul fiind mereu acelasi: locul patru. numai ca odata erau 12 echipe, apoi opt, apoi sase ( adevarate), iar acum... patru. Deci, fratilor: hai la marea formare si reformare de anul viitor!!! Cheltuiala, cheltuiala, da' bugetul sa fie tot atat de consistent. Chapeau bas por les joueurs et bonne fortune!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei