Constănţeanca Elena Zaharia, la înălţime la Campionatele Europene de Tenis de Masă U21

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 30 Ianuarie 2024 189
Elena Zaharia a fost performera delegației României la Campionatele Europene U21 de tenis de masă. Constănţeanca a câștigat la Skopje 3 medalii, ajungând în finalele de la simplu, dublu feminin (alături de Bianca Mei Roșu) și dublu mixt (împreună cu Darius Movileanu).
„Sunt mulțumită, se putea și mai bine, puteau fi trei medalii de aur, nu doar una. La simplu îmi pare rău că oboseala și-a spus cuvântul. Am jucat aici de nota 9, dacă luam aur și la simplu, ar fi fost zece. Așa este în sport, uneori câștigi, alteori pierzi. Trebuie să învățăm din eșecuri și să le gestionăm bine. Privesc partea plină a paharului, nu am pierdut medaliile de aur, le-am câștigat pe cele de argint” , a declarat Elena Zaharia.
Elena, vicecampioană mondială la simplu juniori anul trecut, a fost extenuată după competiția din Macedonia de Nord.
„Primul lucru la care mă gândesc este că voi dormi bine diseară, căci zilele acestea nu prea am reușit, am resimțit tensiunea și presiunea concursului. Sunt sigură că următoarea dată când voi juca împotriva sportivei din Ucraina, care m-a bătut în finală, o voi învinge”, a mai spus Elena Zaharia.
La dublu fete, finala continentală a fost o afacere românească aproape în totalitate. Elena Zaharia și partenera ei, Bianca Mei-Roșu, s-au impus (3-1) în fața colegei lor de la CSM Constanța, Camelia Mitrofan, care a făcut pereche cu slovena Sara Tokic.
„Ne cunoaștem foarte bine, știm ce joacă fiecare, așa că am încercat să facem ceva diferit fată de ce repetăm zilnic la antrenamente. Ne-a ieșit și am cucerit cea mai strălucitoare medalie. Diseară vom sărbători aceste medalii împreună”, a spus Bianca Mei-Roșu.
Şi Camelia Mitrofan s-a declarat încântată de performanţa obţinută în Macedonia.
„Au schimbat fetele tactica la 1-1 și n-am mai reușit să le facem față. Eu sunt mândră de parcursul meu și de această medalie de argint. Știu că am fost surpriza competiției și mă bucur din plin de acest lucru”, a spus Camelia Mitrofan.
Cu un zâmbet molipsitor şi cu o veselie ieşită din comun, Elena Zaharia a făcut referire la una dintre melodiile ei preferate.
A mai spus, de altfel, că această melodie le-a inspirat pe toate fetele din lot şi a fost un factor necesar pentru victoria pe care au obţinut-o.
„Îmi vine în cap melodia Andei Adam «Poate fata», pentru că noi trei am demonstrat azi că putem. Sunt foarte mândră de partenera mea, Bianca, pentru felul în care e jucat, dar o felicit în egală măsură și pe Camelia, pentru că a făcut un European foarte bun”, a declarat Elena Zaharia.
Aşadar, un campionat bun făcut de fetele de la CSM Constanţa, mai ales de Elena Zaharia, care se întrevede a fi o mare stea a tenisului de masă românesc.
Totodată, Elena face parte din generaţia nouă de jucătoare de tenis de masă şi cu siguranţă va ajunge de la malul mării pe culmile succesului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei