Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu: "Construim o echipă valoroasă la sporturile de iarnă"

de Ovidiu ADRIAN Joi, 13 Februarie 2014 287
Secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu, a precizat că prezența la Jocurile Olimpice de la Soci a unor tineri de perspectivă, precum schioarea Ania Monica Germain Caill sau săritorul cu schiurile Iulian Pîtea, reprezintă o dovadă a faptului că sporturile de iarnă din țara noastră sunt pe drumul cel bun. 

"Oamenii așteaptă foarte multe de la sportivii noștri, dar trebuie înțeles ca suntem în perioada în care construim o echipă valoroasă la sporturile de iarnă, în condițiile în care România a apărut cu adevărat pe harta sporturilor de iarnă după organizarea impecabilă a FOTE Brașov. Am putea progresa simțitor cu înțelegere din partea celor din jur, pentru că strategia noastră este de a încuraja și susține tinerele talente", a decla-rat, pentru Agerpres, Ioan Dobrescu. 
"Dovada că suntem pe drumul cel bun este că doi dintre participanții la FOTE Brașov 2013, Ania Caill, de 18 ani, și Iulian Pîtea, de 16 ani - poate nu întâmplător cei mai tineri competitori de la coborâre feminin, respectiv sărituri cu schiurile, două dintre probele de mare risc din acest sport - au confirmat așteptările prin simpla prezență la Jocurile Olimpice. Apreciem și încurajăm evoluția de până acum a sportivilor noștri și ne menținem încrederea că vor obține rezultate la nivelul așteptărilor echipajul de bob două persoane, format din Nicolae Istrate și Florin Crăciun, precum și biatlonista Eva Tofalvi, în proba sa favorita de 15 km individual", a adăugat Ioan Dobrescu. 
Responsabilul COSR consideră, totodată, că "pentru toți componenții echipei olimpice a României care au obținut calificarea la Soci pe ultima sută de metri, ceea ce a echivalat cu poziții dintre cele mai nefavorabile pe grilă la start, fiecare adversar întrecut reprezintă autodepășire, întrecerea propriilor limite". 

Taguri

Comentează știrea

un cunoscător
13 februarie 2014
Ce faceți voi acolo

Poza e de la olimpiada de iarnă 2010 de la Vancouver!?! Dacă nici voi nu știți ce faceți noi de unde să știm că de aia citim să aflăm.

un cunoscător
13 februarie 2014
mulțumesc

Credeam că spuneți și voi mulțumesc, că nu vă doare. Acum că e poza aia urâtă de la Soci o să zică lumea despre mine că sunt cârcotaș și am ceva cu voi.

alt cunoscător
13 februarie 2014
lunecuș

De ce nu spuneți de unde e poza și a cui e?!? Nu vă e frică, sau rușine? Și mai faceți și pe deștepții! Credeți că cititorii voștri sunt proști și nu e bine.

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei