Cristian Țopescu s-a stins din viață. "Era un profesionist desăvârșit!"

de Mihai CHELEȘ Miercuri, 16 Mai 2018 226
Unul dintre cei mai mari comentatori sportivi pe care i-a avut România vreodată, Cristian Țopescu, s-a stins din viață, ieri, la vârsta de 81 de ani, din cauza unor afecțiuni cronice.
Vestea a lovit precum un trăznet întreaga lume a sportului românesc. Generații întregi de sportivi și spectatori s-au cutremurat la ascultarea comentariilor sale. Elena Frîncu, fostă vicecampioană mondială la handbal, și Ilie Floroiu, cel mai mare atlet constănțean din toate timpurile, și-au exprimat profunda îndurerare la primirea cumplitei vești.
"Ne-a întristat foarte tare această veste. Practic, am crescut împreună cu comentariile sale. A fost un profesionist desăvârșit, cum rar întâlnești. Se documenta exemplar înaintea unei competiții, indiferent că era vorba de fotbal, gimnastică, atletism sau handbal. Cunoștea toate amănuntele cu o precizie chirurgicală. Pe vremea aceea, nu existau aceste surse rapide de informare. A comentat cursa mea de 10.000 m de la Jocurile Olimpice din Montreal (Canada) și multe alte competiții naționale și internaționale. Era inegalabil", a declarat Ilie Floroiu, încă recordman al probelor naționale de 5.000 și 10.000 metri. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei