Victorii pe linie în „dubla” din optimi, cu Hapoel Kfar Saba CS Medgidia s-a calificat în sferturile de finală ale CEV Challenge Cup la volei feminin

de Sorin MIHALACHE Vineri, 17 Decembrie 2021 155
Medgidia scrie istorie în voleiul european! Bazându-se pe un lot format sută la sută din jucătoare românce, un proiect unicat în Divizia A1, formaţia din municipiul de pe malul Canalului îşi face, uşor-uşor, un nume şi în competiţiile continentale.
CS Medgidia s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale CEV Challenge Cup la volei feminin, după un dublu-succes în faza optimilor, în compania celor de la Hapoel Kfar Saba.
Constănţencele se impuseseră, cu scorul de 3-0, în manşa tur, în Israel, aşa că returul de la Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei” era abordat cu mult optimism şi încredere în forţele proprii. Dar victoria nu a fost o simplă formalitate.
Agăţându-se de fiecare minge şi căutând să valorifice ultimele şanse, oaspetele şi-au vândut scump pielea în primul set, adjudecat însă la mare luptă de CS Medgidia, 29-27. Descătuşarea a venit în setul secund, când jocul constănţencelor a funcţionat fără cusur, cu atacuri devastatoare şi eficienţă maximă la blocaj: 25-17.
În setul trei, israelienele au ţinut cât de cât pasul, dar nu au depăşit „borna” de 22 de puncte.
Aşadar, voleibalistele antrenate de Florin Voinea şi Radu Began bifează o nouă victorie categorică şi merg mai departe în CEV Challenge Cup. Iar la această performanţă remarcabilă a contribuit din plin şi minunatul public, suporterii încurajându-şi frenetic favoritele pe tot parcursul meciului.
„Nu avem un istoric în ceea ce priveşte participarea în cupele europene, dar mă bucur că, uşor-uşor, ne facem un nume şi în Europa. Suntem o echipă redutabilă în România, acum am făcut acest pas în Europa, ne dorim să facem cunoscut acest brand. Este un proiect în care s-a muncit şi s-a investit foarte mult.
Ne-am respectat statutul, ne-am făcut meciul mai uşor şi ne-am calificat. A fost un drum greu de parcurs, dar acum ne bucurăm pentru ce am realizat.
Felicit echipa şi întreaga conducere pentru că ne-a oferit sprijinul şi toate condiţiile necesare să ajungem în acest punct”, a declarat antrenorul principal Florin Voinea.
XXX
În sferturile de finală, CS Medgidia o va înfrunta pe Tent Obrenovac, din Serbia. Până atunci, formaţia constănţeană va disputa, sâmbătă, 18 decembrie, de la ora 17.00, meciul cu CS Ştiinţa Bacău, contând pentru etapa a 11-a a Diviziei A1. Arbitrează brigada Nicolae Cristea / Mircea Rus. Observator, Petrică Stancu.
Celelalte partide ale rundei se vor juca după următorul program: sâmbătă, 18 decembrie: CS Dinamo Bucureşti - CS U NTT Data Cluj Napoca, CS Rapid Bucureşti - CS Dacia Mioveni, SCM U Craiova - ACS Volei Cristina Pîrv Turda; duminică, 19 decembrie: CSO Voluntari - CSM Lugoj; luni, 20 decembrie: CSM Târgovişte - CSM Volei Alba Blaj (ora 17.00, în direct la TVR 3).
Foto: Facebook / Clubul Sportiv Medgidia
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei