CSM Constanţa s-a calificat în semifinalele Cupei României la handbal masculin

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 17 Aprilie 2024 367
Echipa masculină de handbal a celor de la CSM Constanţa continuă să performeze şi în Cupa României, acolo unde marţi a reuţit să atingă faza semifinalelor. Băieţii antrenaţi de George Buricea au primit vizita formaţiei Steaua Bucureşti, în Sala Sporturilor „Simona Amânar”.
Deținătoarea trofeului, CSM Constanța și-a confirmat statutul de favorită în fața unui adversar determinat, care nu a cedat ușor la Sala Sporturilor.
La 28-24, cu cinci minute înainte de final, Ilie a ieșit la rampă cu o execuție spectaculoasă și tot el a înscris de două ori în ultimele două minute, încheind meciul cu 5 goluri. Vasile, 9 intervenții și un gol, a fost din nou omul sigur din spatele apărării.
Au pus umărul la victorie și Ravnic 5 goluri, Drăgan 5, Komogorov 4, Aliokhin 4, Nistor 2, Chikovani 2, Stankovic 2, Mourino 1, Caba 1, Andrei, Căbuț, Nikolic, Rusu, Susanu.
CSM Constanța joacă următorul meci în deplasare cu SCM Politehnica Timișoara, în etapa a XXIV-a din Liga Zimbrilor. Partida va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, cu începere de la ora 14:30.
A fost un meci aprig, aşa cum ne-au obişnuit cei de la CSM Constanţa. Vorbim despre o partidă la cârma căreia handbaliştii de la malul mării
s-au aflat tot timpul şi au fost purtaţi către victorie de publicul absolut electrizant din tribunele Sălii Sporturilor. A fost o adevărată lecţie de handbal predată de echipa de la malul mării care a impresionat pe absolut toată lumea.
Aşa cum spuneam, CSM Constanşa nu mai are şanse să cucerească titlul de campioană naţională, însă poate câştiga Cupa României şi poate încheia campionatul pe locul al doilea, poziţie care ar propulsa-o în cupele europene acolo unde CSM a mai fost şi în sezonul trecut.
În sezonul viitor CSM Constanţa ar putea să îşi depăşească performanţa obţinută şi să aducă şi mai multă bucurie în sufletele fanilor de la malul mării care aşteaptă cu sufletul la gură ca echipa lor favorită să îşi potolească foamea de performanţă.
În aceste condiţii, meciul cu Poli Timişoara va fi probabil unul la îndemâna constănţenilor, însă aşa cum a spus-o în mai multe rânduri antrenorul George Buricea, nici un adversar nu trebuie subestimat.
Bănăţenii se află pe locul 11 în campionat, cu 20 de puncte şi pot produce supriza dacă nu sunt luaţi în serios.
Chiar şi aşa, CSM Constanţa va lua cel mai probabil meciul în serios şi va aborda fiecare fază cu maximă seriozitate, astfel încât să obţină o victorie fără emoţii. Totodată, o eventuală victorie sâmbătă, ar însemna o nouă sărbătoare la Constanţa, iar jucătorii ar putea să sărbătorească alături de suporteri la întoarcerea acasă, aşa cum o fac de fiecare dată.
La ultima participare în EHF European League, CSM Constanţa a avut un parcurs foarte bun, fiind eliminată abia în faza grupelor principale, acolo unde a jucat şi împotriva compatrioţilor de la Dinamo Bucureşti.
În sezonul viitor, CSM Constanţa ar putea să îşi depăşească performanţa obţinută şi să aducă şi mai multă bucurie în sufletele fanilor de la malul mării care aşteaptă cu sufletul la gură ca echipa lor favorită să îşi potolească foamea de performanţă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei