Daniel Ghiță, făcut KO cu un picior în cap de Semmy Schilt în finala K1

de Cuget Liber Vineri, 28 Decembrie 2012 403
Daniel Ghiță a fost făcut KO în prima rundă a finalei K1 de uriașul olandez Semmy Schilt.
Chiar și așa, performanța sportivului nostru, de a ajunge în finala turneului K1, rămâne una impresionantă și demnă de multe aplauze, scrie bzi.ro.
În ultima zi a anului, la Saitama (Japonia), sportivul român a luat parte la Finala K1, care reunea la start cei mai buni 16 luptători de K1 din lume. Pentru a pune mana pe trofeu și pe premiul de 400.000 de dolari, Ghița avea nevoie de patru victorii într-o singură zi. O premiera în lumea sportului cu mănuși.
Ghița a debutat în optimi împotriva tânărului brazilian Jhonata Diniz (21 de ani), pe care l-a învins surprinzător de greu, după trei runde, la puncte.
A urmat apoi partida din sferturi cu tunisianul Mourad Bouzidi. O întâlnire câștigată de luptătorul nostru în runda a doua, când tunisianul s-a văzut nevoit să abandoneze, după ce-a fost lovit cu piciorul în mână de Ghiță.
În semifinale, Ghiță a dat peste surprinzătorul marocan Jamal Ben Saddik, care îi eliminase din competiție pe mult mai cunoscuții Erol Zimmerman și Remy Bonjasky. În fața sportivului român, africanul a rezistat însă numai 25 de secunde, moment în care a căzut la podea după o lovitură de picior la corp.
Astfel, Ghiță a ajuns în finală, unde a dat piept cu favoritul la cucerirea trofeului, uriașul olandez Semmy Schilt. După doua prime minute din luptă dominate de batav, cel poreclit de japonezi "Samuraiul Sălbatic" a fost trimis la podea cu o lovitură de picior la cap. Luptătorul nostru s-a ridicat în cele 10 secunde, însă arbitrul a considerat că nu mai poate continua lupta.
A fost cea de-a doua înfrângere din carieră suferită de Ghiță în fața lui Schilt, după cea din 2009, când a pierdut la puncte.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei