Federația Română de Gimnastică și-a stabilit obiectivele din 2016

de Sandra MIHĂILĂ Luni, 28 Decembrie 2015 449
Președintele Federației Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica speră ca la Jocurile Olimpice, România să aibă calificați minim șapte, maxim 10 gimnaști.
"Deocamdată, sunt calificați pentru Jocurile Olimpice de vară din Brazilia trei gimnaști (doi la masculin și una la feminin), dar vom vedea numărul lor final abia după recalificările care se vor desfășura în zilele de 16-19 aprilie 2016. Primele obiective pentru anul viitor sunt calificarea echipei feminine la Jocurile Olimpice și încercarea calificării echipei masculine. Apoi, dorim să obținem câte una-două medalii la competițiile oficiale, Campionate Europene și Jocurile Olimpice", a afirmat Adrian Stoica, citat de site-ul oficial al FRG.
Gimnastica românească va avea un an olimpic foarte greu, Ambele echipe ale României (feminin și masculin) vor trece prin probele turneelor preolimpice. De curând, la conducerea lotului olimpic feminin de gimnastică s-au reîntors Octavian Belu și Mariana Bitang.
De asemenea, în anul 2015, România a obținut votul de încredere al Uniunii Europene de Gimnastică pentru a organiza Campionatele Europene din 2017, în luna aprilie, la Cluj, după 60 de ani de la desfășurarea primei ediții a europenelor feminine, la București.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei