Fotbal / Astra Giurgiu, prima finalistă a Cupei României

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 12 Mai 2021 123
Astra Giurgiu s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, după ce a învins-o pe Dinamo, scor 5-4 după loviturile de departajare, la Bucureşti, în manşa secundă a semifinalelor, informează Federaţia Română de Fotbal.  
În tur, la Giurgiu, Astra se impusese cu 1-0 şi tot cu acelaşi scor s-au terminat şi primele 90 de minute regulamentare ale returului de la Bucureşti. Golul a venit pe final, din centrarea lui Andrei Radu (min. 89). Traiectoria balonului l-a păcălit pe portarul Popa, mingea a lovit bara, aproape de vinclu, și a intrat în poartă. 
S-a intrat în prelungiri, acolo unde nu s-a mai marcat, iar calificarea a fost decisă la loviturile de departajare. Albentosa, Fabbrini, Anton și Grigore au marcat pentru Dinamo, Krpic și Wüthrich au făcut-o pentru Astra înainte ca Valentin Gheorghe să țintească transversala. Canadija a marcat și el, însă Mihaiu putea să aducă bucuria în tabăra dinamovistă. Penalty-ul său ratat a fost repetat, însă Popa a reușit să pareze din nou. Nepomuceno a ratat și el, iar Raspopovic a trimis-o pe Astra în finală. 

Formația pregătită de Ionuț Badea revine, după doi ani, într-o finală de Cupa României. Până acum, giurgiuvenii au jucat de trei ori în ultimul act, însă au cucerit trofeul o singură dată, în 2014. 

Adversara Astrei va fi stabilită, miercuri, 12 mai, în urma celei de-a doua semifinale, Viitorul Pandurii - Universitatea Craiova. Oaspeții au avantajul celor trei goluri marcate în prima manșă. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei