Fotbal / Juventus Torino face apel la TAS în cazul Adrian Mutu

de Cuget Liber Vineri, 25 Octombrie 2013 268
Campioana Italiei, Juventus Torino, urmează să înainteze un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, după ce a fost condamnată să plătească, "în solidar" cu clubul Livorno, aproximativ 21 milioane euro clubului Chelsea drept compensație pentru atacantul român Adrian Mutu, se precizează într-un articol publicat de site-ul GiveMeSport, citat de Agerpres.
Juventus l-a angajat pe Mutu, în coproprietate cu Livorno, în ianuarie 2005, fără să plătească nicio sumă de transfer, după ce românul a fost concediat de Chelsea în urma unui test antidoping pozitiv la cocaină, în 2004. Londonezii l-au dat apoi în judecată pe Mutu pentru a obține despăgubiri pentru ruperea contractului. Inițial, FIFA hotărâse ca atacantul să achite despăgubirea către Chelsea, dar internaționalul român a făcut apel.
După ce Mutu a semnat cu Juve, clubul londonez s-a adresat din nou FIFA, considerând că i se cuvine o sumă de transfer, însă forul internațional a argumentat că responsabilitatea suportării costurilor îi revine jucătorului.
Livorno a asistat-o pe Juventus în transferul lui Mutu, în calitate de coproprietară a jucătorului, pentru a ajuta clubul torinez să evite legea referitoare la limitarea numărului de jucători din afara Uniunii Europene (organizație în care România a fost inclusă în 2007 — n.red).
Președintele lui Livorno, Aldo Spinelli, a precizat că tratează cu calm acest caz, pe care Juventus trebuie să îl rezolve.
"Avem foarte puțin de-a face cu acest caz. Suntem calmi. Este problema avocaților lui Juventus și Chelsea", a declarat Spinelli pentru presa italiană. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei