"Grand Prix Constanța Junior" la șah și-a desemnat câștigătorii

de Sandra MIHĂILĂ Luni, 12 Octombrie 2015 264
Sâmbătă și duminică, la Constanța, s-a organizat "Grand Prix Constanța Junior", unde au concurat 74 de copii, băieți și fete. 

Sâmbătă, concursul dedicat fetelor a fost câștigat de Francesca-Georgiana Jianu (Axiopolis Sport Cernavodă), urmată de Sabina Bonciu și de Alexandra Satmari, amândouă legitimate la ACS Fianchetto Constanța. În competiția băieților, pe primul loc s-a clasat David Bonciu (CSS Palatul Copiilor), urmat de Danir Sușman (CS Noua Generație Mangalia) și de Cătălin Costea (ACS Elisabeta Polihro-niade București). 

"Au fost două zile pline de șah pentru copiii constănțeni. Cea mai disputată a fost competiția dedicată echipelor. Concursul a fost un veritabil campionat al juniorilor cu vârsta sub 10 ani (2 băieți + o fată) reunind 10 formații din Constanța, Mangalia, Cer-navodă și Medgidia", a declarat, pentru "Cuget Liber", Maricel Ciubotariu, vicepre-ședintele ACS Fianchetto. 

La echipe, Callatis Mangalia s-a aflat în fruntea clasamentului. Echipa este formată din Răzvan Broatec, Radu Dincă și Elis-Maria Emin. Locul doi a fost ocupat de ACS Fianchetto 1 Constanța, în componența Răzvan Țigănescu, Eduard Cotoroș și Sabina Bonciu, iar pe trei a terminat o echipă din Mangalia, formată din Abse-leam Berkan, Mihalis Raftopol și Daria-Alexia Trandaf. 

"Week-end-ul viitor, invităm șahiștii legitimați să participe la Cupa de toamnă, open șah clasic cu timp de gândire o oră de partidă, concurs omologat FIDE. Va fi fără taxă de participare, iar primii cinci clasați vor primi premii în bani", a încheiat Maricel Ciubotariu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei