Constănțeanul Vlad Caraș, două titluri de campion mondial "Hercule" de la malul mării

de Cuget Liber Marţi, 08 Iulie 2014 178
Trei medalii de aur a obținut delegația României la Campionatul Mondial de lupte pe plajă, ce a avut loc, în perioada 4 - 6 iulie, în Grecia, la Paralia Katerini.
"Vârfurile de lance" ale echipei României au fost constănțeanul Vlad Caraș, participant la categoria de seniori +90 kg și juniori +80 kg, și Tomi Hinoveanu, înscris la categoria seniori 70 kg. Obiectivul principal al delegației tricolore a fost minimum un loc pe podium, și anume apărarea titlului de campion mondial la juniori din 2013, câștigat de către Vlad Caraș.
Înainte de plecare, Ioan Giuglea, antrenorul ce i-a însoțit pe sportivi, declara, pentru "Cuget Liber", că ar fi foarte bine dacă ar obține două locuri pe podium. Obiectivul a fost depășit, ambii luptători români obținând aurul.
Surpriza a venit din partea lui Caraș, care nu doar că și-a apărat titlul la juniori obținut anul trecut, ci a cucerit și o a doua medalie de aur, la seniori +90 kg.
"Această medalie este neașteptată. Noi ne-am dus să apărăm titlul de la juniori, dar l-am câștigat și pe cel de la seniori. Este o performanță pentru noi, pentru Constanța. Deși este transferat la Reșița de un an, sportivul Caraș este crescut la noi, învățat de noi și suntem fericiți că a ajuns un luptător de talie mondială", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Lupte (AJL) Constanța, Gigi Pambuca.
Misiune infernală în semifinală
La startul campionatului, s-au înscris sportivi reprezentând 24 de țări, iar Caraș a avut de înfruntat adversari foarte puternici. În semifinala din categoria juniorilor, constănțeanul și-a măsurat forțele cu reprezentantul Statelor Unite ale Americii, un luptător care cântărea nu mai puțin de 140 de kg!
"A trecut cu greu, dar a fost un meci spectaculos. Caraș a folosit diverse tehnici de luptă și a învins printr-un procedeu de salt cu cârlig. A fost unul dintre cele mai grele meciuri ale sale", ne-a mai spus Gigi Pambuca, boss-ul AJL menținând în permanență, de la Constanța, legătura cu delegația României aflată la campionat.
Mai mult, în finala competiției, luptătorul constănțean l-a înfruntat pe reprezentantul țării gazdă, deținătorul titlului de campion al Cupei Mediteraneene în 2013, pe care l-a învins, în ciuda susținerii frenetice de care a avut parte sportivul elen.
v v v
Înainte de Mondiale, Vlad Caraș s-a pregătit intens la baza de la Mangalia, alături de antrenorul Ioan Giuglea, care l-a și însoțit de altfel în deplasare.
Delegația României l-a avut, în calitate de conducător, pe constănțeanul Lucian Luca, vicepreședinte al Federației Române de Lupte.
Sandra MIHĂILĂ
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei