Horia Tecău, campion la s-Hertogenbosch

de Andrei ALDEA Marţi, 25 Iunie 2013 106
Perechea formată din tenismanul constănțean Horia Tecău și bielorusul Max Mîrnîi s-a impus, week-end-ul trecut, în proba de dublu din cadrul turneului ATP pe iarbă de la s-Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii totale de 410.200 euro, obținând astfel al doilea trofeu în această formulă.
Tecău și partenerul său, Max Mîrnîi, au câștigat finala de la s-Hertogenbosch cu 6-3, 7-6 (4), învingând cuplul german Andre Begemann / Martin Emmrich, după o oră și 14 minute de joc.
Este al doilea turneu cucerit de Tecău / Mîrnîi, după succesul de la București, din turneul BRD Năstase Țiriac Trophy.
Pentru titlul din Olanda, Tecău și Mirnîi și-au asigurat un cec de 27.700 euro și 250 puncte ATP.
Horia și Max Mîrnîi, care fac cuplul din acest an, au jucat a patra finală în această formulă, după ce le-au pierdut pe cele de la Sydney (în fața fraților Bryan) și la Delray Beach (în fața americanilor James Blake / Jack Sock) și au câștigat la București și s-Hertogenbosch.
Horia are acum 15 turnee câștigate la dublu în carieră, dintre care două cu Mirnîi (București, s-Hertogenbosch - 2013) și zece alături de Lindstedt (2012 - București, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 - Bastad, Casablanca, 2010 - New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch și Casablanca). Horia a mai câștigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) și belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieșit câștigător în 2012 și în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).
A început Wimbledon-ul
Al treilea turneul de Mare Șlem al anului, Wimbledon, disputat pe iarbă și dotat cu premii totale de 10.514.000 lire sterline, a debutat, ieri, la All England Club.
Horia Tecău, care a pierdut finalele la dublu în 2010, 2011 și 2012, toate alături de suedezul Robert Lindstedt, va întâlni în primul tur al actualei ediții pe Dominik Meffert / Philipp Oswald (Germania / Austria).
Împreună cu Mîrnîi, Tecău forează perechea cap de serie nr. 7. Principali favoriți sunt americanii Bob și Mike Bryan.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei