JO 2016 / Record olimpic stabilit în același timp de două înotătoare

de Cuget Liber Vineri, 12 August 2016 95
Sportiva canadiană Penny Oleksiak și americanca Simone Manuel au devenit campioane olimpice ex-aequo la Jocurile de la Rio, în proba de 100 metri liber, informează News.ro.

Cele două sportive s-au impus în 52 de secunde și 70 de sutimi, stabilind un record olimpic. Suedeza Sarah Sjostrom a câștigat medalia de bronz, cu 52 de secunde și 99 sutimi.
Ultima dată când doi înotători au mai câștigat împreună medalia de aur a fost la Olimpiada din 2000, când americanii Gary Hall și Anthony Ervin au împărțit titlul la proba 50 m liber la bărbați, potrivit BBC.com.
Simone Manuel: "Prima mea medalie, la prima mea Olimpiadă, este o surpriză pentru mine. Nu m-am gândit niciodată că voi fi în această poziție, dar sunt binecuvântată și onorată să fiu pe podium. Sunt răsplătită pentru toată munca grea pe care am depus-o și sunt foarte fericită."
Penny Oleksiak: "Este minunat, se lupți pentru o medalie să aur. Nu m-am gândit niciodată că voi câștiga o medalie. Înseamnă atât de mult pentru mine. Și-a ea (Manuel Simone) merită la fel de mult ca și mine această medalie."

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei