Medalii pentru constănțeni la Naționalele de șah

de Andrei ALDEA Miercuri, 17 Aprilie 2013 229
Campionatele Naționale individuale de șah pentru copii și juniori, ediția 2013, s-au desfășurat în stațiunea Căciulata, în perioada 1 - 12 aprilie, la secțiunile de șah clasic, șah rapid, șah blitz și dezlegări. 
Au participat 375 de jucători la șah clasic și 405 la celelalte secțiuni, dintre care doar patru șahiști de la Palatul Copiilor Constanța (cu dublă legitimare la CS Congaz). 
"O programare nefericită a etapei naționale a Olimpiadei de matematică a privat câțiva jucători de o posibilă medalie: Riza Salim, Andrei Graur și Vlad Rădulescu", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Șah Constanța, prof. Claudiu Iordache. 
Cei patru participanți - Maria Anghel (F10), Andreea Panainte (F12), David Bonciu (B10) și Daniel Panainte (B20) - au avut o prestație bună, fetele aflându-se în permanență în lupta pentru medalii. 
Un rezultat foarte bun a obținut, ca și anul trecut, Maria Anghel, care a obținut titlul de campioană națională la dezlegări, locul 4 la rapid și a fost cooptată în lotul național de F10. De asemenea, Andreea Panainte a avut o comportare meritorie, clasându-se în primele 10 locuri la toate secțiunile, fiind și ea cooptată în lotul național. 
Locul 1 la șah clasic, obținut de George Mălureanu (CS Victoria Techirghiol) și selecția în lotul național de F8 a Iolandei Ercsei (CS Callatis Mangalia) întregesc rezultatele șahului juvenil constănțean la aceste campionate. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei