Olimpism / Mihai Covaliu: „Dacă există un adevărat simbol al păcii în lume, acesta este Spiritul Olimpic”

de Sorin MIHALACHE Luni, 10 Octombrie 2022 102
Tema „Impactul războiului din Ucraina asupra sportului” a fost intens dezbătută în Sala Amfiteatru a Casei Olimpice, în cadrul unui eveniment organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
La discuții, au participat Mihai Covaliu, președintele COSR, ES Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România, Andrei Novac, secretar de stat în cadrul MAE, fostul fotbalist Răzvan Raț, ex-component al naționalei de fotbal a României, cu o îndelungă activitate sportivă la cluburile de fotbal din Ucraina, şi alţii.
Au avut intervenții online Andriy Chesnokov, ministrul adjunct pentru Tineret și Sport pentru integrare Europeană din Ucraina, și Anastasia Pidpalova, figură marcantă a handbalului ucrainean, cu carieră în România, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
De mii de ani, din toate timpurile, olimpismul a reunit oamenii, a construit punți de legătură între ei dincolo de orice diferențe sociale, de rasă sau de religie, ori de cele culturale. Mișcarea Olimpică și oamenii ei au promovat mereu înțelegerea, au construit poduri și au doborât ziduri. În timpul Jocurilor Olimpice conflictele armate apun, se opresc.
Invazia din Ucraina a întristat planeta și noi toți cei care promovăm valorile olimpice ne-am întristat. COSR a întins mâna sportului ucrainean încă de la izbucnirea războiului, a ajutat financiar, prin Crucea Roșie și prin deschiderea bazei de la Izvorani tuturor celor care au dorit și au putut să se pregătească în Complexul Olimpic.
Urmând recomandările Comitetului Olimpic Internațional și ale Comitetelor Olimpice Europene, COSR și-a manifestat sprijinul și este solidar cu Ucraina, în spiritul declarațiilor și acțiunilor recomandate de forurile olimpice internaționale”, a declarat preşedintele COSR, Mihai Covaliu.
Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei