Olimpism / Răzvan Pîrcălabu, ales membru în Biroul Executiv al Federației Internaționale de Lupte

de Sorin MIHALACHE Luni, 12 Septembrie 2022 127
Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, membru în Comitetul Executiv al COSR, a fost ales membru în Biroul Executiv al Federației Internaționale de Lupte (UWW). La Congresul UWW de la Belgrad, în deschiderea Campionatelor Mondiale, acesta a obținut 79 de voturi și va reprezenta România în board-ul mondial pentru următorii şase ani, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
Tot la Belgrad, într-o gală festivă, Gheorghe Berceanu, plecat dintre noi pe 30 august, a fost inclus post-mortem în Hall of Fame-ul luptelor mondiale. La ceremonie, premiul și diploma de membru au fost primite de Răzvan Pîrcălabu, președintele FR Lupte. Din România, doar Ștefan Rusu mai face parte din galeria selectă a luptătorilor incluși în UWW Hall of Fame.
Gheorghe Berceanu a ajuns în vârful podiumului olimpic la München 1972, la 48 kg, apoi a luat argintul la Montreal 1976. Românul a câștigat titlul mondial în 1969 și 1970 și are și o medalie de argint la mondiale. În 1975, a fost de trei ori campion european.
Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / Federaţia Română de Lupte / UWW 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei