Peste 420 de jucători din 32 de ţări, la un turneu de şah inclus în Grand Prix România

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 04 August 2023 205
Peste 420 de jucători de şah din 32 de ţări vor participa la un turneu inclus în Grand Prix România care este organizat în municipiul Arad, în perioada 7 - 13 august.
Primarul municipiului, Călin Bibarţ, a declarat într-o conferinţă de presă, că Aradul intră astfel pe harta mondială a turneelor de şah, găzduind unul dintre cele mai mari turnee de şah din Europa.
Festivalul Internaţional de Şah Arad Grand Prix Classic este organizat la Vechiul Cazinou din oraş, iar înscrierile continuă până luni, 7 august. Fondul de premiere este de 30.000 de euro.
Dintre cei peste 420 de jucători înscrişi deja, 180 sunt străini, unii cu recorduri absolute pentru turneele organizate în ţara noastră.
„Faptul că turneul de la Arad a fost inclus în Grand Prix România este o recunoaştere în mod direct a muncii depuse de Şah Club Vados şi Primăria Arad care în ultimii 15 ani au organizat această competiţie fără întrerupere. Este încă o dovadă că atunci când clădeşti ceva în timp, cu seriozitate, aprecierile nu întârzie să apară, iar de această dată ele vin chiar din partea Federaţiei Române de Şah, cea care de anul acesta contribuie financiar la organizarea celei de-a XVI-a ediţii. Numărul mare de participanţi, faptul că vin din foarte multe ţări, va contribui la punerea Aradului pe harta mondială a competiţiilor şahiste”, a spus primarul Călin Bibarţ.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei