Debut excelent de sezon în baschetul feminin Phoenix CSU Simona Halep a eliminat pe U Cluj din Cupa României

de Sorin MIHALACHE Joi, 30 Septembrie 2021 175
Start lansat pentru baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep în noul sezon competiţional. Dacă, anul trecut, Cupa României i-a adus înfrângeri pe linie, de data aceasta, formaţia de pe litoral a reuşit să producă marea surpriză şi să elimine din competiţie pe Universitatea Cluj, finalista din sezonul trecut.
Ambele manşe ale rundei inaugurale de Cupă s-au disputat în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj şi s-au încheiat cu victoria jucătoarelor antrenate de Miroslav Popov.
În primul meci, Phoenix CSU Simona Halep s-a impus cu scorul de 76-61. După un prim sfert încheiat la egalitate, 20-20, constănţencele au mărit ritmul în parţialul al doilea, unde echilibrul s-a rupt, 18-5. A fost 16-16 în sfertul al treilea şi 22-20 în cel de-al patrulea, americanca Khiana Johnson, cu 21 de puncte marcate şi opt pase decisive, fiind cea mai bună jucătoare de pe teren.
A urmat meciul retur, în care Constanţa a bifat o victorie şi mai categorică, scor 83-55 (19-14, 13-13, 20-10, 31-18). A fost rândul Sarei Hinriksdottir să iasă la rampă, americanca trecându-şi în cont primul „double-double” în tricoul Phoenix-ului CSU Simona Halep Constanța, cu 20 de puncte înscrise, 11 recuperări şi cinci pase decisive.
„Calificarea în faza următoarea a Cupei României este o răsplată binemeritată pentru fetele noastre şi pentru staff-ul tehnic, pentru tot efortul depus în ultima perioadă.
Dar cea mai importantă partidă contra Universităţii Cluj din acest start de sezon are loc sâmbătă, 2 octombrie, la Târgu Mureş, atunci când ne vom reîntâlni în cadrul primei etape a Ligii Naţionale”, a transmis preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.
Foto: Facebook / Phoenix CSU Simona Halep
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei