„Povestea vieții mele”. Narcisa Lecușanu îşi lansează volumul memorialistic la Constanţa

de Sorin MIHALACHE Marţi, 30 Martie 2021 339
Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) a Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) şi Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Constanța organizează, miercuri, 31 martie, festivitatea de debut a caravanei naţionale pentru lansarea volumului memorialistic „Povestea vieții mele”, în prezenţa autoarei, fosta mare handbalistă Narcisa Lecușanu.
Potrivit decanului FEFS, prof. univ. dr. Ionel Melenco, la lansare au fost invitaţi membri ai comunităţii academice, sportivi şi reprezentanţi ai administraţiei publice.
„Facultatea de Educație Fizică și Sport din Constanța este onorată că poate găzdui un asemenea eveniment, alături de profesioniști din domeniul Știința Sportului și Educației Fizice. Suntem fericiți când oameni care au reușit în viață ne sunt oaspeți, vrem să beneficiem și noi de valoarea, experiența și expertiza Narcisei Lecușanu, un om și un sportiv de excepție!”, a declarat prof. univ. dr. Ionel Melenco.
La rândul său, directorul executiv al DJTS Constanţa, Mariana Solomon, cea care a avut iniţiativa organizării evenimentului într-un mediu universitar, a afirmat că „întâlnirea cu Narcisa Lecuşanu îi poate ajuta pe cei care o vor cunoaşte să-şi regăsească motivația de a reuși în visele lor”.
„De ce am ales să fim prezenţi la debutul caravanei naţionale pentru lansarea cărţii autobiografice a Narcisei Lecușanu? Pentru că este un om minunat, un sportiv împlinit - campioană mondială de tineret, vicecampioană mondială de senioare la handbal, campioană națională a României, Macedoniei, Germaniei, câștigătoare de cupe europene. Un om care înțelege administrația sportivă - membru al Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Handbal şi secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului, un model pentru societate, administrație şi mediul de afaceri”, a subliniat Mariana Solomon.
Conform organizatorilor, caravana națională de lansare a cărții „Povestea vieții mele” este programată să debuteze miercuri, 31 martie, la ora 11.00, la sediul Facultății de Educație Fizică și Sport, str. Cpt. Aviator Al. Șerbănescu nr.1, în prezenţa autoarei, Narcisa Lecuşanu. Dacă vremea este nefavorabilă, evenimentul va fi găzduit de Sala Senatului din Campusul UOC.
XXX
Născută la Bacău, pe 17 septembrie 1976, Narcisa Lecuşanu şi-a făcut debutul în handbal în anul 1988. Printre cele mai importante titluri obţinute se numără cel de campioană mondială de tineret cu naţionala României (1995), vicecampioană mondială cu România la Sankt Petersburg (2005), câştigătoare a Cupei Cupelor cu Oltchim Râmnicu Vâlcea (2007) şi finalistă a Ligii Campionilor cu Oltchim (2010). A reuşit să înscrie 129 de goluri pentru Oltchim, în Liga Campionilor, în 40 de partide, şi 302 goluri pentru naţionala României, în 116 partide. S-a retras în 2010, la 34 de ani, din cauza unei accidentări la genunchi. În 2016, a fost aleasă membru component în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal.
Volumul memorialistic conţine 251 de capitole, printre care 28 de impresii ale unor jurnalişti valoroşi, foşti colegi din handbal, antrenori, oameni cu care Narcisa Lecuşanu a interacţionat de-a lungul carierei, precum dr. Hassan Moustafa (preşedintele Federaţiei Internaţionale de Handbal), Michael Wiederer (preşedintele Federaţiei Europene de Handbal), Elisabeta Lipă (preşedinta Federaţiei Române de Canotaj) şi Cristian Gaţu (preşedinte de onoare FRH). 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei