Prăbuşirea Simonei Halep continuă. Constănţeanca a ajuns pe locul 50 în ierarhia mondială

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 27 Iunie 2023 150
Suspendată provizoriu după un test antidoping pozitiv la US Open 2022, constănţeanca Simona Halep a coborât 10 locuri în clasamentul WTA şi a ajuns pe 50. În momentul suspendării, jucătoarea noastră ocupa poziția a 9-a în ierarhia mondială.
Simona Halep n-a mai fost în afara Top 40 WTA din iunie 2013. Pe 17 iunie 2013, sportiva din Constanța ocupa locul 45 în ierarhia mondială. „Simo” a fost cea mai bine clasată româncă în ierarhia WTA din 15 iulie 2013 și până la 8 mai 2023.
Simona Halep înregistrează cea mai slabă clasare din ultimii 10 ani, în condițiile în care n-a mai jucat un meci oficial din 29 august 2022, la US Open.
România are în continuare patru reprezentante în TOP 100 WTA: Irina Begu se menţine pe 29, Sorana Cîrstea a urcat două poziţii faţă de săptămâna trecută şi e pe 36, iar Ana Bogdan rămâne pe 61.
Barbora Krejcikova, fost lider mondial în 2018, a revenit în primele 10 locuri are clasamentului mondial, după ce a jucat finala turneului de la Birmingham.
În TOP 10 s-au mai înregistrat două schimbări: Jessica Pegula şi Caroline Garcia au făcut rocada. Americanca a urcat pe 4, în timp ce franţuzoaica a coborât un loc.
Iga Swiatek conduce în clasamentul WTA, cu un avans de aproape 900 de puncte faţă de Aryna Sabalenka, în timp ce Elena Rybakina este a treia, la aproape 4.000 de puncte.
Campioană la Berlin, Petra Kvitova se menţine pe locul 9. Victorioasă la Birmingham, Jelena Ostapenko staţionează pe 17. Finalistă la Berlin, Donna Vekic a urcat trei poziţii şi este a 20-a.
Simona Halep este acuzată de două încălcări ale programului anti-doping, având mulți susținători, dar și oameni care o critică. Patrick Mouratoglou a ținut să le dea replica celor care o consideră vinovată pe Simona. „Nu aveți dreptate! Urmele de Roxadustat găsite în urina Simonei sunt atât de scăzute încât este incredibil să-l numești dopaj! Experții au dovedit în cazul ei și în multe altele, în trecut: cantitatea de Roxadustat din suplimente corespunde cantităților extrem de mici găsite în urina Simonei”, a afirmat antrenorul Simonei Halep.
Și Ion Țiriac o consideră pe Simona Halep o victimă în cazul de dopaj, iar miliardarul român susține că sportiva română trebuie să le ceară despăgubiri celor care i-au distrus cariera. Halep se afla pe locul 7 mondial atunci când a fost depistată pozitiv, iar de luni va coborî pe poziția 50 WTA.
Reamintim că Simona Halep a primit şi o lovitură drastică din partea organizatorilor celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon.
Englezii nu au de gând să îi ofere un wildcard jucătoarei de la malul mării, astfel că declinul Simonei Halep continuă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei