Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că meldonium nu este un produs dopant

de Cuget Liber Joi, 14 Aprilie 2016 99
Meldonium nu a fost niciodată un produs dopant și nu are efect asupra performanței sportivilor a opinat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în dialogul său anual cu poporul său prin intermediul televiziunii, relatează Agerpres.ro.

''Acesta nu a fost niciodată un produs dopant, el nu influențează performanțele sportivilor'', a declarat Putin despre meldonium, substanță interzisă de la 1 ianuarie 2016 de către Agenția Mondială Antidoping. AMA a anunțat miercuri că până acum 172 de sportivi au fost depistați pozitiv la meldonium, dintre care 40 din Rusia.
Putin a adăugat că exclude introducerea meldoniumului pe lista interzisă din cauza unui context politic și a precizat că această substanță ''menține mușchii inimii în stare bună atunci când ei sunt supuși unui efort susținut''
AMA a anunțat miercuri că sportivii depistați pozitiv până la 1 martie pot evita suspendarea, dacă în organism se regăsește o cantitate mai mică de 15 micrograme. AMA nu are încă studii efectuate privind durata de eliminare completă a substanței din organism și nu va lua încă sancțiuni împotriva sportivilor, care rămân, însă, suspendați provizoriu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei