Richard Rapport și Bogdan Deac, cei doi șahiști ai României, au terminat la egalitate

de Mircea GHIȚĂ Duminică, 14 Mai 2023 166
Cea de-a VII-a rundă a competiției de șah Superbet Chess Classic România s-a încheiat, sâmbătă, cu două victorii. Totodată, meciul disputat între cei doi șahiști valoroși ai României, Richard Rapport și Bogdan Deac, s-a terminat la egalitate.
Cea de-a șaptea zi competițională Superbet Chess Classic România – prima etapă a circuitului internațional Grand Chess Tour 2023 – a început, sâmbătă, 13 mai a.c. cu o primă mutare simbolică, făcută de ambasadorul Superbet, fostul fotbalist român Adrian Mutu.
A fost cel mai urmărit duel de către șahiștii români. Reprezentanții României se aflau față în față, și toată lumea era curioasă să vadă cine va reuși să iasă învingător. După o deschidere atipică, în care Richard a schimbat cei doi nebuni, a reușit să slăbească temporar poziția Regelui advers. În jocul de mijloc, după ce piesele ambilor jucători au ajuns în poziția ideală, poziția a părut blocată. De la mutarea 28 și până la finalul partidei, la mutarea 63, nu s-a mai mutat vreun pion și nici nu s-a mai schimbat vreo piesă. Preț de 35 de mutări și două ore s-a dat o luptă a nervilor, în care ambii jucători au rămas neclintiți, iar partida s-a încheiat remiză.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei