Robert Diaconescu, judecător de margine la o partidă din Rugby Europe Championship

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 18 Ianuarie 2023 127
România are două brigăzi delegate pentru faza grupelor Rugby Europe Championship, cea mai importantă competiţie internaţională organizată de forul european, care se desfăşoară, începând din acest sezon, într-un nou format, cele opt echipe participante fiind împărţite în două grupe.
Arbitrii români vor oficia în Grupa A, unde se află Georgia, Ţările de Jos, Spania şi Germania. În prima etapă, la partida Georgia - Germania, de la Tbilisi, la centru a fost desemnat Cristian Şerban, care va fi ajutat la margini de Radu Petrescu şi Nicolae Frăţilă. În runda a treia, ultima din faza grupelor, pe 18 februarie, întâlnirea dintre Germania şi Ţările de Jos, de la Neckarsulm, va fi arbitrată de Alexandru Ionescu, ajutat de constănţeanul Robert Diaconescu şi Vlad Iordăchescu.
„Începem anul în forţă, cu cele două delegări în cea mai importantă competiţie la nivel de seniori organizată de Rugby Europe. Este încă o confirmare a valorii arbitrajului românesc şi sper ca exemplul lor să fie luat de cât mai mulţi arbitri tineri, care să le calce pe urme”, a declarat preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, George Bărgăunaş.
România, care face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia, va debuta în Rugby Europe Championship în data de 4 februarie, la Bucureşti, într-un meci cu Polonia.
Foto: Facebook / Clubul Sportiv Năvodari
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei