România a terminat pe locul cinci la Euro Beach Soccer League

de Sorin MIHALACHE Luni, 01 August 2022 113
Naţionala de fotbal pe plajă a României a ocupat locul cinci în clasamentul final al Euro Beach Soccer League 2022, competiţie echivalentă cu Campionatul European - Divizia B, şi a ratat astfel şansa de a promova în primul eşalon, în care au urcat doar ocupantele primelor patru poziţii.
Desfăşurat, timp de cinci zile, în Republica Moldova, turneul a reunit la start 16 reprezentative, România fiind repartizată în Grupa A, unde a înregistrat următoarele rezultate: 4-3 cu Anglia, 4-4 (3-1, după lovituri de departajare) cu Malta şi 0-3 cu Rep. Moldova.
În urma acestui parcurs, România a terminat pe poziţia secundă în clasamentul grupei, după Rep. Moldova, nu a prins semifinalele şi a evoluat în turneul pentru locurile 5-8, în care a bifat două victorii: 7-5 cu Anglia şi 3-2 cu Letonia, meci decis în prelungiri. A fost 2-2 după expirarea timpului regulamentar, însă golul lui Enis Bolat, jucător născut la Mangalia, a făcut diferenţa.
Poarta României a fost apărată şi de Valentin Dumitrică, iar cel mai bun meci al goal-keeper-ului de la CS Medgidia a fost cel cu Malta, în care a reuşit să apere două penalty-uri.
Iată componenţa lotului convocat de selecţionerul Ionuţ Florea pentru turneul din Moldova: Valentin Dumitrică, Iulian Augustin Răvoiu, Enis Bolat, Gheorghe Andreescu, Alexandru Georgian Ţugui, Liviu Aurelian Herci, Ionel Posteucă Pulhac, Andrei Paul Neag, Andrei Braşoveanu, Daniel Zaharia, Ionuţ Florea.
Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei