Rugby România și Portugalia, pentru a 23-a oară față în față

de Cuget Liber Sâmbătă, 06 Februarie 2016 146
Debutul "Stejarilor" în ediția din acest an a Cupei Europene a Națiunilor va scrie un nou capitol al confruntărilor cu Portugalia.

Sâmbătă, pe Cluj Arena, la ora 17.15, în direct la Dolce Sport 2, echipa națională a României va întâlni pentru a 23-a oară în istorie selecționata "lupilor lusitani".

Alături de Georgia și Ro-mânia, Portugalia face parte din tripleta care nu a lipsit de la nicio ediție a Cupei Europene a Națiunilor, competiție care a pornit la drum în anul 2000. Mai mult, cu excepția "Stejarilor" și a "gruzinilor", doar "lusi-tanii" au cucerit titlul de cam-pioni, performanță nereu-șită de nicio altă națiune participantă la competiție.

Primele confruntări directe dintre România și Portugalia au adus victorii la scor ale echipei noastre, cea mai mare diferență consemnându-se în 1996 când am învins cu 92-0, după nu mai puțin de 13 eseuri marcate, informează site-ul Federației Române de Rugby.

România a învins de 19 ori Portugalia și a cedat doar trei meciuri în fața lusitanilor.

Pentru echipa României vor evolua: 1. Constantin Pristaviță (CSM Știința Baia Mare), 2. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 3. Alexandru Țăruș (Timișoara Saracens), 4. Johan Van Heerden (CSM Știința Baia Mare), 5. Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua București), 7. Vlad Nistor (Castres Olympique), 8. Stelian Burcea (Timișoara Saracens), 9. Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), 10. Florin Vlaicu (Calvisano), 11. Stephen Shennan (Timișoara Saracens), 12. Florin Ioniță (CSA Steaua București), 

13. Paula Kinikinilau (Timișoara Saracens), 14. Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), 15. Cătălin Fercu (Saracens RC).

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei