Şahiştii de la CS Năvodari, pe podiumul Campionatului Municipiului Constanţa

de Sorin MIHALACHE Marţi, 26 Septembrie 2023 38104
Sportivii secţiei de şah din cadrul CS Năvodari au luat parte la Campionatul Municipiului Constanţa pentru juniori, prima etapă a proiectului „Şah în şcoală” din acest an şcolar. Competiţia s-a desfăşurat în incinta Complexului Sport din strada Cuza Vodă şi a adunat la start 150 de iubitori ai sportului minţii.
Clubul din Năvodari a prins poziiţii pe podium în aproape toate categoriile la care a avut reprezentanţi: Iulia Piştea - locul 1, F14; Andrei Cristian Diaconescu - locul 1, U12; Diana Dospin - locul 2, F10; Sergiu Iordache - locul 3, U8.
De asemenea, o prestaţie bună au avut Sara Lazăr şi Gabriel Sterpu.
La rândul său, juniorul Vladimir Vasile, legitimat tot la CS Năvodari, a participat la competiţia de şah rapid „Şah Arena Junior”, ediţia a II-a, organizată la Bucureşti, acolo unde, cu un total de patru puncte, a obţinut o clasare pe poziţia a doua la categoria 1001 ELO.
Drum lin, Vasile Constantin!
Moment trist în şahul constănţean, după ce Maestrul FIDE Vasile Constantin a încetat din viaţă, la vârsta de 88 de ani.
„Ca jucător, graţie aplecării către studiu, tenacităţii, creativităţii şi seriozităţii de care a dat dovada în întreaga sa activitate şahistă, a obţinut 12 titluri de campion al municipiului Constanţa, mai multe calificări în semifinalele Campionatului Naţional de seniori, numeroase alte trofee, iar ca antrenor, a avut o contribuţie importantă la formarea şi perfecţionarea a numeroase generaţii de şahişti.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis, preşedintele clubului sportiv Juniorul Constanţa, Octavian Moise, fost elev al maestrului Vasile Constantin. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei