Se anunță spectacol total la prima ediție a Cupei Ciocârlia la oină

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 26 Aprilie 2024 23515
După ce în luna februarie anul curent, județul Constanța a mai bifat o inițiativă de succes în localitatea Mircea Vodă, unde a fost organizată în condiții excelente prima ediție a Cupei Mircea Vodă la oină, iată că acum a venit rândul unei alte localități să organizeze un eveniment similar.
Este vorba de organizarea primei ediții a ,,Cupei Ciocârlia” la oină, programată a se desfășura pe data de 26 aprilie, în localitatea Ciocârlia din județul Constanța.
"Cu sprijinul financiar oferit de primarul localității noastre, domnul Ionuț Șerbu, competiția promite să fie un moment memorabil pentru toți participanții. Dar sprijinul primarului nu se oprește doar la contribuția financiară, el este, de asemenea, prezent alături de elevii școlii noastre, oferindu-le susținere morală în toate etapele și concursurile din cadrul evenimentului. Astfel, pe lângă spiritul competitiv și bucuria jocului, acest eveniment reprezintă și o oportunitate de a întări legăturile dintre școală, administrație și comunitatea locală, toți lucrând împreună pentru a promova valori precum sportivitatea, fair-play-ul și solidaritatea.
Această competiție, care marchează debutul unei tradiții noi în comunitatea noastră, va fi onorată de către președintele F.R. de Oină, Nicolae Dobre și domnul director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Ciocîrlia, profesor Petrică Carabet”, ne-a declarat profesoara Mariana Chiper de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocârlia, coordonatoarea acestui turneu de oină.
Trebuie subliniat și faptul că această ediție a ,,Cupei Ciocârlia” face parte din proiectul Caravana Redescoperă Oina, inițiat de Federația Română de Oină în colaborare cu Consiliul Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Direcția pentru Sport și Tineret a județului Constanța.
Președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, a salutat inițiativa iubitorilor de oină din localitatea Ciocârlia: ,,Este un nou pas în cadrul proiectului care l-am lansat anul trecut - Caravana Redescoperă Oina și care, iată, produce efecte imediate.
După organizarea Cupei Mircea Vodă urmează Cupa Ciocârlia și vreau să cred că lista va continua în viitor cu alte asemenea competiții organizate la nivelul județului Constanța. Majoritatea instituțiilor de învățământ care și-au anunțat participarea sunt cele care au aderat la proiectul pomenit mai sus, ceea ce este extraordinar pentru sectorul juvenil al oinei. Sunt convins că peste ani vom putea nota rezultate notabile ale acestor elevi care astăzi descifrează ABC-ul sportului nostru național. Felicitări organizatorilor, în special doamnei profesor Mariana Chiper, dar și tuturor celor care au depus eforturi considerabile pentru organizarea turneului de la Ciocârlia”.
La startul competiției și-au anunțat participarea următoarele instituții de învățământ: Școala Gimnazială nr. 1 Mircea Vodă, Școala Gimnazială Nr. 1 Saligny, Școala Gimnazială Nr. 1 Pantelimon, Școala Gimnazială Târgușor, Școala Gimnazială "Grigore Moisil” Năvodari, Școala Gimnazială ,,Nicolae Maraloi” Saraiu, Liceul Tehnologic Topraisar, Școala Gimnazială Castelu.
Inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, profesorul Gabriel Georgescu ne-a declarat următoarele: "Inspectoratul Școlar Județean Constanța salută această nouă inițiativă a profesorilor de educație fizică din județul nostru care au înțeles importanța redescoperirii sportului nostru național. Organizarea unor astfel de competiții rezervate elevilor are menirea de a promova oina în rândul copiilor dornici de a se dezvolta armonios din toate punctele de vedere. Inspectoratul Școlar Județean Constanța rămâne un partener al Federației Române de Oină, Consiliului Județean Constanța și al Direcției pentru Sport și Tineret a județului Constanța, în toate proiectele menite să redescopere oina. Felicitări profesorilor și elevilor care și-au anunțat participarea la Cupa Ciocârlia, care sunt convins deja că va fi un real succes”.

Sursa: Facebook/Federaţia Română de Oină/Marius Niculescu

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei