Simona Halep poate reveni pe locul 1 WTA, după US Open. Care sunt condițiile

de Cuget Liber Miercuri, 21 August 2019 245
Simona Halep nu va avea niciun punct de apărat la turneul US Open, care se desfășoară în perioada 26 august - 8 septembrie. Tot ce acumulează românca la Flushing Meadows se adună în ierarhia WTA, într-o anumită conjunctură având șanse să revină inclusiv pe locul 1 WTA.

Halep intră la US Open din postura jucătoarei clasate pe locul 4 WTA. Toate cele trei sportive poziționate înaintea ei au de apărat puncte după evoluția din 2018. Naomi Osaka este campioana en-titre, Ashleigh Barty a jucat optimi de finală anul trecut, iar Karolina Pliskova a ajuns până în sferturile de finală. Toate aceste jucătoare vor pierde punctele câștigate anul trecut, astfel că bătălia pentru locul 1 mondial la US Open începe de la următorul punctaj în ierarhia WTA:

Ashleigh Barty - 6.261 puncte
Karolina Pliskova - 5.885 puncte
Simona Halep - 4.733 puncte
Naomi Osaka – 4.606 puncte

Halep câștigă 2.000 de puncte în ierarhia WTA, dacă va repeta performanța de la Wimbledon 2019, când a ridicat în premieră trofeul deasupra capului. În aceste condiții, Simona are șanse importante să revină și în postura de lider mondial.

Pentru a redeveni lider, Simona are nevoie de maximum de puncte la Flushing Meadows pentru a trece de Ashleigh Barty. În același timp, australianca să nu obțină o performanță mai bună decât o prezență în sferturile de finală. De asemenea, Karolina Pliskova să nu ajungă în finală, pentru că cehoaica ar primi 1.300 de punctre, suficient pentru a prelua ea șefia mondială.

Tragerea la sorți pentru tabloul principal va avea loc joi, după ora 19:00 (în România). Primele meciuri se vor desfășura luni după-amiază.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei