"Sirenele" mizează pe avantajul terenului propriu în derby-ul cu Știința Bacău

de Andrei ALDEA Sâmbătă, 02 Februarie 2013 305
Campioana României la volei feminin, CSV 2004 Tomis va juca, sâmbătă, de la ora 20.00, la Sala Sporturilor, derby-ul cu liderul Diviziei A1, CS Știința Bacău, formație pe care, dacă o va învinge, va cuceri primul loc în clasament. Fiind neînvinsă pe teren propriu, echipa se bazează și pe avantajul terenului propriu, și de faptul că formația antrenată de Florin Grapa nu a obținut nicio victorie pe terenul de la malul mării.

"Mizăm pe avantajul terenului propriu, pe o formă bună a jucătoarelor, demonstrată chiar în meciul din ultima etapă, cu Piatra Neamț și, de ce nu, și de tradiție, pentru că Știința Bacău nu ne-a învins niciodată la Constanța", a precizat președintele CSV 2004 Tomis Constanța, Costinel Stan.
Pentru "sirenele" lui Darko Zakoc, o victorie cu Știința ar însemna mult, însă vor trebui să muncească pentru fiecare punct pentru a realiza acest țel. În tur, la Bacău, Știința s-a impus cu 3-2.
"Acest meci este unul care decide soarta unui campionat de cel puțin două sezoane. De obicei, acest lucru s-a întâmplat în finala play-off-ului. Acum, datele problemei sunt la fel de delicate, deși este un meci de sistem regulat, pentru că, în eventualitatea unei victorii clare, echipa noastră pleacă pe locul 1 înainte de ultimul act. În acest fel, din toate punctele de vedere, această întâlnire este un derby al campionatului. Pentru noi, meciul este extraordinar de greu. Suportăm handicapul unui deficit numeric generat de plecările unor jucătoare și accidentările altora. În egală măsură, la Bacău a ajuns, în extra-sezon, una dintre cele mai bune coordonatoare din Europa, Kim Staelens, din Olanda", a mai declarat Costinel Stan.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei