Sportivii constănțeni au pornit spre Campionatul European

de Mihai CHELEȘ Miercuri, 06 Iulie 2016 118
În perioada 8-17 iulie, la Zagreb, va avea loc a 59-a ediție a Campionatului European de tineret la tenis de masă, simplu și dublu, masculin și feminin, competiție la startul căreia se vor afla și sportivi constănțeni. Turneul va debuta în data de 8 iulie, cu întrecerea pe echipe, urmând ca, pe 13 iulie, să înceapă meciurile de simplu, dublu mixt și dublu băieți și fete.
Delegația României deplasată în capitala Croației este formată din 16 sportivi, împărțiți în patru echipe, în funcție de categoria de vârstă. În turneul cadetelor (până în 15 ani, inclusiv), România va fi reprezentată de constănțencele Elena Zaharia și Camelia Mitrofan (ambele CS Farul), alături de Tania Plăian și Kristina Varga. Cele patru se vor afla sub îndrumarea antrenorului Marian Filipaș (LPS Bistrița) și se vor duela în proba pe echipe cu Franța, Croația și Suedia. În schimb, cadeții Mihai Dămaciuc, Vlad Urloi, Cristian Bogdan și Emanuel Cocinschi (antrenor Aurelian Bulbuc - LPS Bistrița) vor juca împotriva Moldovei, Franței și Angliei.
Speranțele la medalii stau în evoluțiile juniorilor și junioarelor (între 16 și 18 ani, inclusiv). Junioarele - coordonate de Petre Arnăutu (CSS Slatina) - Adina Diaconu, Andreea Dragoman, constănțeanca Mihaela Plăeașu (CS Farul) și Andreea Clapa au fost repartizate în grupă alături de Belarus, Cehia și Bulgaria. La juniori, echipa antrenată de Mădălin Ionașcu (Pristavu Câmpulung), formată din Cristian Pletea (LPS "Nicolae Rotaru" Con-stanța), Rareș Sipoș, Alexandru Manole și Dragoș Oprea, va încerca să termine grupa pe prima poziție, în fața reprezentaților Bulgariei, Estoniei, Ucrainei și Armeniei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei