Viorica Viscopoleanu şi Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR

de Mircea GHIȚĂ Joi, 28 Martie 2024 112
Fosta atletă Viorica Viscopoleanu şi fostul gimnast Dan Grecu, medaliaţi la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene, au primit Colanul de Aur în cadrul unui eveniment care a marcat 110 ani de la înfiinţarea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
În vârstă de 84 de ani, Viorica Viscopoleanu a primit distincţia din partea preşedintelui COSR, Mihai Covaliu, şi a preşedintei Federaţiei Române de Atletism, Anişoara Cuşmir-Stanciu.
„Sunt nespus de emoţionată, mai mult chiar ca la Olimpiadă. Mai ales că sunt în mijlocul atâtor campioni olimpici. Mulţumesc pentru cinstea care mi se face. A fost o onoare să reprezint această ţară şi îmi doresc ca anul acesta olimpic să fie încununat cu multe medalii şi rezultate remarcabile. Vreau să le urez succes celor care, la vară, la Paris, vor concura pentru România, să lase emoţiile la poarta stadionului sau la uşa sălii. Pentru că Olimpiada este visul tuturor sportivilor”, a declarat fosta atletă.
Viorica Viscopoleanu a câştigat aurul olimpic la săritura în lungime, la Mexico City 1968, stabilind atunci, dintr-o singură încercare, un nou record olimpic şi mondial (6,82 m). Ea a participat la trei ediţii de Jocuri Olimpice: Tokyo 1964, Mexico City 1968, Munchen 1972, este campioană europeană la săritura în lungime în 1970 şi are în palmares 5 medalii: 1 aur, 1 argint şi 3 medalii de bronz la CE sală.
La rândul său, fostul gimnast Dan Grecu (73 de ani) a primit Colanul de Aur din partea preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi a preşedintei Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei