Vlad Topală, de la CSM Constanţa, victorie pentru Universitatea "Ovidius" la CEU de Judo

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 26 Iulie 2023 51681
Sportivul de la CSM Constanța, Vlad Topală, a obținut medalia de bronz cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, la categoria +90 kg., pe echipe, la Campionatul European Universitar de Judo, Zagreb 2023 EUSA Combat Championships.
După rezultatele remarcabile obținute în Campionatul Național Universitar de judo, studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța au continuat evoluțiile foarte bune și la Europenele Universitare.
Vlad Topală, legitimat la CSM Constanța, a reprezentat Universitatea „Ovidius” din Constanța la Campionatul European Universitar de judo, din Zagreb, Croația.
Studentul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța, Vlad Topală, este născut la Reșița unde a început judo-ul la vârsta de 5 ani având-o ca antrenoare pe Andreea Olteanu la CSS Lugoj. Ulterior s-a pregătit la Drobeta Tr. Severin până în anul 2022, când a devenit component al CSM Constanța Judo sub îndrumarea Prof. Radu Luca.
În proba individuală, la categoria +100 kg., Vlad a pierdut finala mică, pentru medalia de bronz, în golden score, contra olandezului Van Kampen. Până în finala mică a competiției studentul nostru l-a învins pe germanul Witassek Yvo (medaliat cu bronz în anul 2021 la Campionatul Mondial de judo, destinat juniorilor), a pierdut contra Gureshidze Shalva (locul 1 în Clasamentul Mondial destinat juniorilor la categoria +100 kg.) și a câștigat fără drept de apel, prin Ippon, cele două meciuri din recalificări, împotriva sportivului Homan J. (Marea Britanie) și Rovira P. (Portugalia). La categoria +100 kg. au participat 18 sportivi.
În ziua a 2-a a Campionatelor Europene Universitare de judo a avut loc competiția pe echipe mixt, echipă formată din studenții mai multor centre universitare din țara noastră. Echipa României a obținut medalia de bronz, la sfârșitul competiției, câștigând finala mică contra Franței, prin victoria decisivă obținută de Vlad, la scorul de 3-2 pentru România.
Vlad este un exemplu de stăpânire, modestie, muncă și dăruire, toate aceste calități fiind încununate cu rezultatele obținute! Un copil cu inima mare a crezut în visul lui și al nostru! Și nu a fost vorba de strategie, a fost vorba doar despre caracterul și valoarea lui, despre puterea lui de a se lupta cu adversari foarte valoroși!
„Mulțumim conducerii Universității Ovidius din Constanța, domnului rector conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu și Federației Sportului Școlar și Universitar şi doamnei director Claudia Georgescu, pentru sprijinul și încrederea acordată. CSM Constanța, o mare de sportivi”, au transmis reprezentanţii clubului de la malul mării.
Iată că studenţii de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa nu au rezultate deosebite doar la învăţătură, ci excelează şi la sport. Aşa cum a făcut-o Vlad Topală, şi alţi sportivi de la Universitatea „Ovidiu” pot face cinste României pe plan sportiv internaţional.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei