150 de oameni infectați cu coronavirus pe nava de croazieră Costa Atlantica

231
150 de oameni infectați cu coronavirus pe nava de croazieră Costa Atlantica - costaatlantica-1587795303.jpg
Aproape 60 de noi cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate în rândul membrilor echipajului unei nave de croazieră italiene aflată în Japonia, anunță Reuters.


După testarea tuturor membrilor echipajului, numărul infecțiilor crește, confom radioului public NHK, la circa 150, adică aproape un sfert din cei 623 de membri a echipajului de pe Costa Atlantica, aflată în portul Nagasaki.


TV Asahi a anunțat că 57 de membri ai echipajului au dat rezultate pozitive.


În Japonia numărul cazurilor confirmate a crescut la peste 12.800. Au murit aproximativ 345 de persoane.


Dintre cei infectați de pe Costa Atlantica, un singur membru al echipajului a fost internat la spital, a spus NHK, în timp ce restul rămân la bord, având simptome ușoare sau deloc.


Nava a acostat în Japonia în februarie pentru reparații și întreținere, după ce pandemia a împiedicat reparațiile programate în China. Autoritățile din Nagasaki au pus nava în carantină la sosire și au ceerut echipajului să nu se aventureze dincolo de chei, cu excepția vizitelor la spital.


Oficialii prefecturii au spus la începutul acestei săptămâni că o parte din echipaj nu a respectat indicațiile.


Infecțiile vaselor de croazieră urmează unui incident similar la începutul acestui an, când peste 700 de pasageri și membri ai echipajului au fost testați pozitiv pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în Yokohama.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.509 secunde