19 ani după gratii? Pe Vlad Filat îl așteaptă viață grea

120
19 ani după gratii? Pe Vlad Filat îl așteaptă viață grea - vladfilat-1466687475.jpg
Procurorii ce instrumentează cazul în care este acuzat fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, au cerut ca acesta să fie condamnat la 19 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, informează Radio Chișinău și IPN.md.

"Ca acuzator de stat, având în vedere probele și declarațiile, am solicitat 19 ani de închisoare", a comunicat, după ședința în care au fost susținute dezbaterile judiciare, procurorul Adriana Bețișor.

Procurorii mai cer plata unei amenzi în valoare de 3.000 de unități con-venționale și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani. De asemenea, bunurile care au fost obținute după ce politicianul a fost "remunerat" de Ilan Shor pentru anumite servicii se solicită a fi confiscate.

Vlad Filat a fost adus, miercuri, în instanță de către mascați înarmați, după ce ședința de marți a fost amânată, în condițiile în care Vlad Filat și-a pierdut cunoștința în sala de judecată.

Potrivit avocatului lui Vlad Filat, acesta se afla în greva foamei de 20 de zile, iar condițiile de detenție s-au înăsprit semnificativ, potrivit Agerpres.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3464 secunde