22.000 de oameni au murit în Mariupol. Consilier local: "Este acum un oraș al fantomelor"

192
22.000 de oameni au murit în Mariupol. Consilier local:
"Mariupol este acum un oraș al fantomelor", a declarat un consilier al primarului. Petro Andriușcenko, care a fugit pe teritoriul controlat de Ucraina, a declarat că oficialii primăriei din Mariupol cred că cel puțin 22.000 de locuitori ai orașului au fost uciși în război.


Numărul deceselor nu poate fi verificat din surse independente, precizează CNN, în condițiile în care presa liberă nu poate avea acum acces în oraș, iar cei care se află acolo sunt prea speriați pentru a vorbi deschis.

Numărul se bazează, a declarat Andriușcenko, pe numeroasele contacte pe care el și alți oficiali ai primăriei continuă să le aibă cu oficialii blocați în interior. Dar el crede că numărul real ar putea fi mult mai mare.

Andriușcenko a spus că procesul de reînhumare a morților a fost complicat de insistența oficialilor ruși ca trupurile revendicate să fie aduse la morgă și ca o persoană care revendică un cadavru să fie de acord să înregistreze un videoclip în care solicitantul spune că decedatul a fost ucis de armata ucraineană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2996 secunde