24 de deţinuţi au fost ucişi în timpul unei revolte într-o închisoare din Ecuador

94
24 de deţinuţi au fost ucişi în timpul unei revolte într-o închisoare din Ecuador - revoltaecuador-1632920517.jpg

Articole de la același autor

Douăzeci şi patru de deţinuţi au fost ucişi şi peste patruzeci au fost răniţi în urma unei lupte dintre două bande rivale, într-o închisoare din sud-estul Ecuadorului, au anunţat marţi autorităţile locale.

Aceste violenţe au făcut 24 de morţi şi 42 de răniţi, a anunţat pe Twitter guvernatorul provinciei de coastă Guayas - unde se află închisoarea şi a cărei capitală este Guayaquil - citând un responsabil local al poliţiei, comandantul Fausto Buenano.

Închisorile din Ecuador sunt de luni de zile scena unor violenţe recurente între bande rivale pentru control asupra traficului de droguri, potrivit autorităţilor.

În februarie, revolte care au avut loc simultan în patru închisori din această ţară s-au soldat cu 79 de morţi, dintre care unii au fost decapitaţi, scrie AFP, potrivit Agerpres. Potrivit ombudsmanului ecuadorian, 103 de omucideri au fost comise în închisorile din Ecuador în 2020. Între ianuarie şi august 2021, aceste violenţe în închisorile ţării au făcut 121 de morţi, potrivit Comisiei Interamericane a Drepturilor Omului (CIDO).

La mijlocul lui septembrie, un penitenciar din aceeaşi provincie Guayas a fost atacat cu drone din exterior. Incidentul nu s-a soldat cu victime, însă acoperişul închisorii a fost avariat, iar autorităţile au denunţat un atac grav, un nou episod într-un război al cartelurilor internaţionale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3552 secunde