253 de persoane au murit în cele mai grave inundaţii din istoria Africii de Sud

157
253 de persoane au murit în cele mai grave inundaţii din istoria Africii de Sud - mortiafrica-1649946436.jpg
Circa 253 de persoane şi-au pierdut viaţa în cele mai grave inundaţii produse în Africa de Sud în urma ploilor torenţiale căzute în ultimele zile pe coasta estică, potrivit celui mai recent bilanţ publicat miercuri de autorităţile locale, care spun că morgile se confruntă cu un aflux de cadavre, informează AFP.

Precipitaţiile record, care au atins din weekendul trecut un nivel fără precedent în mai bine de 60 de ani, au lăsat în urmă peisaje devastate.

Poduri prăbuşite, şosele inundate, iar pe anumite porţiuni din apropierea oraşului portuar Durban, cel mai mare oraş din regiunea Kwazulu-Natal (est) şi epicentrul catastrofei, alunecările de teren au făcut breşe imense în solul fisurat de torenţii de apă.

„Casele noastre funerare se confruntă cu o anumită presiune, dar îi facem faţă. Ieri seară, târziu în noapte, am primit circa 253 de cadavre la două morgi diferite”, a declarat într-un interviu televizat Nomagugu Simelane-Zulu, reprezentantul ministerului Sănătăţii în provincie.

Zeci de persoane sunt date dispărute, salvatorii spun că situaţia este un coşmar.

Preşedintele ţării, Cyril Ramaphosa, a venit în cursul dimineţii în regiune pentru a fi alături de familiile îndoliate. La Clermont, un cartier sărac al oraşului Durban, şeful statului a promis ajutor guvernamental unui tată de familie care şi-a pierdut cei patru copii, îngropaţi după prăbuşirea unui zid al locuinţei.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4751 secunde