28.000 de femei vor să fie conductori de tren în Arabia Saudită

164
28.000 de femei vor să fie conductori de tren în Arabia Saudită - femeiarabia-1645114035.jpg

Articole de la același autor

Un anunț de angajare pentru recrutarea a 30 de conductori de tren femei în Arabia Saudită a atras 28.000 de aplicante, arătând amploarea cererii acumulate în contextul în care regatul conservator deschide mai multe oportunități pentru femei, transmite Reuters.

Operatorul spaniol de căi ferate Renfe a spus miercuri că o analiză online a studiilor candidatelor și a cunoștințelor de limba engleză a redus numărul acestora la aproximativ jumătate din acea cifră, urmând ca restul să le analizeze până la mijlocul lunii martie.

Cele 30 de femei selectate vor conduce trenuri de mare viteză între orașele Mecca și Medina, după un an de pregătire plătită.

Renfe, care susține că este nerăbdător să creeze oportunități pentru femei în afacerile sale locale, a re momentan 80 de bărbați angajați să conducă trenuri în Arabia Saudită, iar alți 50 sunt în proces de instruire.

Oportunitățile de angajare pentru femeile saudite au fost până recent limitate la roluri precum profesoare și lucrătoare în sănătate, în contextul regulilor stricte de segregare de gen. Femeile nu aveau voie nici să șofeze în regat până în 2018.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3864 secunde