3 iulie - Ziua Justiției, instituită în urmă cu 28 de ani

186
3 iulie - Ziua Justiției, instituită în urmă cu 28 de ani - justitie1920x1020cdefault-1656829342.jpg

Articole de la același autor

Ziua Justiţiei se sărbătoreşte în prima duminică a lunii iulie, în 2022 fiind marcată la 3 iulie.

Această zi a fost instituită în anul 1994, prin Hotărârea nr. 364 a Guvernului României, având menirea de a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept. Totodată, această zi constituie un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor instituţionale, consemnează Agerpres.

De-a lungul timpului, cu prilejul acestei zile, Uniunea Juriştilor din România şi/sau Consiliul Superior al Magistraturii au organizat o serie de manifestări, ce au inclus seminarii, conferinţe, dezbateri publice, zilele porţilor deschide la instituţiile de profil, la care participă magistraţi şi reprezentanţi ai profesiilor juridice liberale (avocaţi, notari publici, consilieri juridici, executori judecătoreşti), personalităţi ale vieţii publice şi juridice. Totodată, reprezentanţi din domeniu transmit, cu această ocazie, mesaje dedicate acestei zile.

În 2021, preşedintele de atunci al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mihai-Bogdan Mateescu, amintea, în mesajul transmis de Ziua Justiţiei, de nevoia de unitate din cadrul sistemului judiciar. "Subliniem, cu atât mai mult astăzi, nevoia de unitate în cadrul sistemului de justiţie, unitate care implică atât respect reciproc şi colaborare în cadrul corpului profesional al judecătorilor, cât şi cooperare loială şi dialog deschis şi constructiv, întotdeauna în limitele legii, cu ceilalţi profesionişti ai dreptului, fără de care nu ar fi posibilă înfăptuirea justiţiei", se arăta în mesaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7244 secunde