30 de milioane de euro, asistență financiară de la Comisia Europeană pentru Moldova

123
30 de milioane de euro, asistență financiară de la Comisia Europeană pentru Moldova - 30-1570823760.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a aprobat, joi, deblocarea a 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară destinată Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă al instituției, informează Radio Chișinău. 


Aceasta este prima dintre cele trei plăți destinate Chișinăului printr-un program de asistență macrofinanciară adoptat în septembrie, 2017. 


Comisarul european pentru afaceri economice și finanțare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, a declarat că această debursare exprimă sprijinul european pentru implementarea reformelor-cheie în Republica Moldova. 


"Comisia Europeană este pregătită să continue colaborarea apropiată cu autoritățile din Republica Moldova pentru a ajuta la realizarea unui set larg și ambițios de reforme economice și structurale, necesare pentru asigurarea locurilor de muncă și a investițiilor în beneficiul oamenilor din Republica Moldova", a spus Moscovici. 


Bruxellesul a suspendat anterior deblocarea plăților din cauza derapajelor fostei guvernări, în special după adoptarea sistemului mixt de vot și anularea alegerilor locale noi din Chișinău.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.298 secunde