400 de milioane de africani nu au acces la apă potabilă

260
400 de milioane de africani nu au acces la apă potabilă - africanchildrenwaterbasins-1392719202.jpg

Articole recomandate

Circa 400 de milioane de persoane sunt private de acces la apă potabilă în Africa, a afirmat luni la Abidjan premierul ivorian Daniel Kablan Duncan, văzând în acest aspect un obstacol în calea dezvoltării și creșterii continentului, transmite France Presse.


'Noi trebuie să fim cu toții conștienți că furnizarea de apă potabilă și sanitație pentru populațiile noastre (...) reprezintă impulsionarea dezvoltării continentului nostru', a remarcat Duncan în deschiderea unei reuniuni panafricane consacrate apei și sanitației.


Potrivit lui, consecința unei astfel de situații este că 'peste 70% dintre paturile de spital din Africa sunt ocupate de persoane care suferă din cauza unor boli evitabile, legate de calitatea apei și de sanitație'. Într-un raport publicat în 2012, ONG-ul 'Save the Children' evalua la 450 de milioane numărul copiilor amenințați de malnutriție în următorii cincisprezece ani. Aproximativ 2,6 milioane mor în fiecare an din această cauză, conform ONG-ului.


Apa nepotabilă, ce le poate provoca boli fatale copiilor, este unul dintre principalii factori care cauzează malnutriția. 'Această lipsă limitează deplina valorificare a potențialului uman din Africa', a explicat Duncan, în condițiile în care continentul va găzdui 'de 25% din populația mondială în 2050, adică 2,4 miliarde de locuitori'.


Organizată de Asociația Africană pentru Apă (AAE), reuniunea de la Abidjan aduce laolaltă până joi 1.200 de profesioniști proveniți din 40 de țări. Repartizarea defectuoasă a apei și problemele de infrastructură împiedică accesul la această resursă, cu toate că ea este prezentă într-o cantitate suficientă în Africa, ce dispune de 5.400 miliarde de metri cubi de apă în pânzele sale freatice, a afirmat pentru AFP Sylvain Usher, secretar general al AAE, scrie Agerpres.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2695 secunde