70 de ani de domnie! Regina Elisabeta a II-a lansează de la balconul Palatului Buckingham o serie de festivităţi istorice

144
70 de ani de domnie! Regina Elisabeta a II-a lansează de la balconul Palatului Buckingham o serie de festivităţi istorice - 646x404-1654165269.jpg

Articole de la același autor

Regina Elisabeta a II-a lansează joi de la balconul oficial al Palatului Buckingham seria de festivităţi organizate pentru a marca domnia sa de 70 de ani, o longevitate fără precedent în istoria Marii Britanii, celebrată într-o perioadă de tranziţie pentru monarhia din această ţară, informează AFP.


Fanioane, drapele şi portrete uriaşe au fost arborate pe străzile din tot Regatul Unit, iar admiratorii familiei regale şi-au amplasat corturile la Londra pentru a putea să ocupe primele rânduri rezervate participanţilor la ceremoniile ce marchează Jubileul de Platină al suveranei de 96 de ani.

Niciun monarh britanic nu a domnit atât de mult timp ca Elisabeta a II-a, care a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Este puţin probabil ca un alt suveran britanic să atingă o astfel de longevitate în viitorul apropiat: Charles, prinţul moştenitor, are 73 de ani, iar fiul lui cel mare, prinţul William, va împlini în curând vârsta de 40 de ani.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5744 secunde