91% din Marea Barieră de Corali a suferit un episod de albire

81
91% din Marea Barieră de Corali a suferit un episod de albire - australiacorali-1652705874.jpg

Articole de la același autor

Circa 91% din Marea Barieră de Corali din Australia a suferit un episod de albire din cauza unui val de căldură prelungit în timpul verii australe, potrivit unui nou raport guvernamental publicat luni seară, informează AFP.

Din cele 719 recife analizate, 654, adică 91%, prezintă un anumit nivel de albire a coralilor. Este pentru prima dată când cel mai mare recif de corali din lume a fost afectat de o astfel de albire în timpul fenomenului meteorologic La Nina, caracterizat de obicei prin temperaturi anormal de scăzute ale apei.

„Schimbările climatice se intensifică, iar reciful suferă deja consecinţele”, avertizează raportul de monitorizare, care subliniază că acesta este al patrulea episod de albire care loveşte reciful din 2016.

Între septembrie 2021 şi martie 2022, autoritatea maritimă a Marii Bariere de Corali, care a publicat studiul, a efectuat studii extinse asupra recifului, aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

Aceasta a constatat că apele au început să se încălzească la sfârşitul lunii decembrie şi că cele trei zone principale în care se află bariera au fost afectate de acest fenomen, ce are ca rezultat decolorarea coralilor din cauza expulzării algelor care le conferă acestora culoarea lor strălucitoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4897 secunde