A 91-a zi de război. Situaţia din regiunea Lugansk se înrăutăţeşte din oră în oră.

80
A 91-a zi de război. Situaţia din regiunea Lugansk se înrăutăţeşte din oră în oră. - fondrazboi91-1653489412.jpg

Articole de la același autor

Armata rusă încearcă cu orice preț să cucerească întreaga regiune Lugansk, din Donbas. Și-a intensificat ofensiva cu scopul de a distruge totul, spune președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Rușii și-au aruncat acolo toate forțele pe care le mai au. În regiunea Lugansk, rușii avansează din toate direcțiile deodată, spune și guvernatorul regional.

Bombardamentele sunt din ce în ce mai intense la Severodonețk, un oraș strategic și una dintre ultimele redute. Ucrainenii luptă să apere Donbasul, care cuprinde regiunile Lugansk și Donețk și este controlat parțial din 2014 de separatiștii pro-ruși. Putin susține că a trimis armata pentru a salva populația de acolo de genocid. Va fi o ofensivă de durată. Armata rusă va continua operațiunea militară specială până când toate obiectivele vor fi atinse, a anunțat ieri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Cererea Turciei ca Suedia și Finlanda să extrădeze 33 de persoane pare să întârzie considerabil demersurile de aderare la NATO ale celor două țări, arată o analiză Politico.


Când președintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că sunt teroriști care stau în parlamentele anumitor țări, pentru a-și justifica obiecțiile față de aderarea Suediei și Finlandei la NATO, parlamentara suedeză din opoziție Amineh Kakabaveh nu a avut nicio îndoială că s-a referit la ea.


„Desigur, Erdogan se referea la mine. Pentru Erdogan, orice susținător și orice apărător al kurzilor este un terorist”, a spus parlamentara independentă pentru Politico.


Militantă cu vechime pentru drepturile kurzilor, ea a cerut guvernului suedez să-și sporească cooperarea cu PYD, un afiliat politic al grupului de miliție kurdă YPG din Siria, care a avut ciocniri cu forțele turce. Toamna trecută, ea a refuzat să acorde un sprijin extrem de important pentru candidatura liderului social-democrat Magdalena Andersson la funcția de prim-ministru al Suediei până când s-a asigurat că are suportul acesteia.


Situaţia de pe teren în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, unde armata rusă a făcut progrese în ultimele zile, se înrăutăţeşte din oră în oră, a declarat guvernatorul regional Serhii Gaidai.

„Situaţia este foarte dificilă şi, din păcate, nu face decât să se agraveze. Se înrăutăţeşte din zi în zi, din oră în oră”, a spus el într-o înregistrare video postată pe canalul său Telegram.


„Bombardamentele sunt din ce în ce mai intense şi armata rusă a decis să distrugă complet Severodoneţk, un oraş strategic la nord-vest de Lugansk”, a adăugat guvernatorul.

Severodoneţk este pe cale de a fi şters de pe faţa Pământului, a afirmat el, calificând situaţia aproape critică.

Miliardarul american George Soros a atenţionat marţi că civilizaţia ar putea să nu supravieţuiască războiului din Ucraina. În același timp, controversatul filantrop apreciază că Europa ar putea fi într-o poziţie mai puternică decât crede în ceea ce priveşte gazul rusesc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3015 secunde