A fi "pasăre de noapte" nu e un lucru bun. Ce se întâmplă când pierzi nopțile, conform celui mai recent studiu în domeniu: mai ești dispus să riști?

326
A fi

Articole de la același autor

Un nou studiu medical aduce vești proaste pentru persoanele care sunt mai active noaptea, lucrează în ture sau pur și simplu nu reușesc să adoarmă decât foarte târziu, potrivit Realitatea


Ești pasăre de noapte? Întotdeauna ai învățat mai bine noaptea, iar acum preferi să lucrezi după asfințit? Ai senzația că ai mai multă energie când e întuneric, liniștea nocturnă te activează și nu poți să dormi?

Ei bine, noile studii relevă că acesta nu este cel mai sănătos obicei pentru corpul tău. Conform unei noi cercetări publicate în Experimental Physiology, anumite tipare de somn sunt asociate cu un risc mai mare pentru anumite boli. Iată ce au descoperit.


Pentru a analiza modul în care obiceiurile de somn ale oamenilor le pot influență sănătatea, cercetătorii au împărțit participanții în două grupuri de „cronotipuri”: cei care se culcă devreme și cei care se culcă târziu.

După cum notează autorii studiului în cercetarea lor, cronotipul este o clasificare circadiana care identifica preferință unui individ de a desfășura o activitate sau de a recunoaște vigilența în diferite perioade ale zilei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6319 secunde