A fost găsit corpul neînsuflețit al pilotului avionului militar prăbușit în Alpii elvețieni

180
A fost găsit corpul neînsuflețit al pilotului avionului militar prăbușit în Alpii elvețieni - afostgasitcorpul-1472821130.jpg

Articole recomandate

Corpul neînsuflețit al pilotului avionului de luptă al Forțelor aeriene elevețiene F/A-18, care s-a prăbușit luni în Alpii elvețieni, a fost găsit în epava aparatului, a anunțat Ministerul Apărării, relatează AFP.

"Rămășițele pământești ale pilotului au fost găsite printre resturile epavei F/A-18 și identificate în mod clar în această dimineață", se afirmă într-un comunicat, precizându-se că victima este un pilot militar de carieră din cadrul Forțelor aeriene, în vârstă de 27 de ani.

Cauzele prăbușirii fac obiectul unei anchete a justiției militare. Avionul F/A-18 era cel de-al doilea aparat care a decolat luni de la baza aeriană din Meiringen la ora 16:01, la 15 secunde după primul, în cadrul unui zbor de antrenament. Pilotul a răspuns, potrivit regulilor, la primul contact radio. El nu a mai răspuns însă la cel de-al doilea apel. După căutări intense, epava avionului a fost reperată marți din aer în regiunea Hinter-Tieberg, la o altitudine de 3.000 de metri. Căutările au fost îngreunate îndeosebi din cauza terenului aflat la mare altitudine și a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4979 secunde