A încetat din viață o legendă a cântecului italian

1187
A încetat din viață o legendă a cântecului italian - milva690x362-1619262218.jpg
Cântăreaţa italiană Milva, interpreta unor cunoscute şlagăre ale anilor 1960-1970, a decedat la vârsta de 81 de ani, a declarat sâmbătă fiica artistei pentru agenţia italiană de presă ANSA, informează DPA. Milva, pe numele real Maria Ilva Biolcati, cunoscută în Italia şi sub numele ''La Rossa'' datorită părului său roşcat, a decedat vineri la Milano.

''Milva a fost una dintre cele mai importante interprete ale cântecului italian'', a spus sâmbătă ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini.

S-a născut în 1939, fiica unei croitorese şi a unui pescar, în micul oraş italian Goro, de pe coasta Adriaticii. Artista a fost nevoită să-şi câştige existenţa de tânără pentru a-şi ajuta familia după ce tatăl ei a întâmpinat dificultăţi financiare. S-a mutat la Bologna, s-a înscris la o competiţie muzicală şi a început să ia cursuri de canto şi actorie. A înregistrat zeci de albume şi a susţinut concerte făcând cu uşurinţă trecerea de la registrul pop la muzică clasică. În 2010, şi-a anunţat finalul carierei. În cadrul unui interviu de televiziune din acelaşi an, a menţionat existenţa unor probleme de sănătate care o împiedică să mai cânte.

Sursa - Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1852 secunde